perjantai 22. toukokuuta 2009

Älykköruokaa pakastealtaasta

Huh, kandiohjaaja käy sen verran kuumana, että lupasin pikkupaniikissa palauttaa työni nyt maanantaina, joten ei tässä oikein muu auta kuin naputtaa. Kyllä se sieltä tulee, varmuuden vuoksi olen karsinut virikkeitä, asunto on siisti, puhelin äänettömällä ja Facebookistakin loggaan ulos heti, kun tämän postauksen saan julkaistua. Yeah right.

Huhutaan, että kala on oikeaa älykköruokaa, ja mähän tässä tilanteessa olisin tosiaankin muutaman lisä-ÄO-pisteen tarpeessa, joten päätin luoda lounaan fisupohjalle. Tällä kertaa kyseessä eivät tosin olleet shotit, vaikka nekin toki olis varmasti maittaneet.

Ympyrän Ääs-market ei kuitenkaan myynyt kuin jotain aika kuppaisen näköisiä tehdaspakattuja lohenriekaleita, joten eväkkäät vaihtuivat sitten äyriäisiin. Lopputuloksena pannulle syntyi tällainen katkapapusörsseli, joka olikin tosi nannaa ja kuskusin sekä reajuuston kanssa natusteltuna yllättävän täyttävääkin. Ehkä järkikin liikkuu nyt aavistuksen verran nopeammin.

Aivan aluksi käristellään pari slaissittua valkosipulinkynttä öljytilkassa. Kun kynnet alkavat tuoksua, mutta eivät ole vielä saaneet väriä, heitetään pannulle sekaan parisataa grammaa pakastepapuja ja yksi suikaloitu paprika. Paistellaan tovi.

Tässä vaiheessa voi laittaa veden kiehumaan kuskusia varten ja kuutioida yhden tomaatin. Tomaattikuutiot heitetään muiden rehujen sekaan, mausteeksi suolaa, valko- ja mustapippuria, chiliä ja makeaa chilikastiketta.

Tässä vaiheessa vesi kiehuu, joten sinne nakataan sekaan ne kuskusit. Turpoamisaika on viitisen minuuttia, joten kasviskimaran sekaan voi nyt ladata pussillisen katkarapuja ja puolikkaan sitruunan mehun. Tai ehkä yrttejäkin, jos sellaisia lähistöllä kasvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti