sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Lomaburgereita

Porhalsin viikonlopuksi kaverini porukoille koiravahdiksi, mikä toisin sanoen tarkoitti myös oluen nautiskelua ja grillailua. Sää oli mitä mahtavin, joten mikäs siinä ison tuvan terassilla olikaan lipitellessä ja käristellessä.

Saatiin menomatkalla mahti-idea kotitekoisista burgereista, koska surullinen fakta on se, etteivät burgerimestojen sieluttomat käntyt tai grillien vaihtelevalaatuiset setit todellakaan vedä vertoja itse tehdyille mätöille.

No okei, ei mekään kaikkea itse tehty. Esimerkiksi juuston sai kirnuta(?) joku muu, ja sämpylätkin päädyttiin hakemaan kaupasta. Burgereitten väliin nakatut pihvit sentään oli kotitekoisia. Kyseessä siis ihan rehellinen lihapullataikina sipulikeittoineen päivineen, joskin tuunattiin piffimössöä valkosipulilla ja sinapilla.

Pihvien ohella burgereihin sullottiin cheddaria, valmista valkosipulisoosia, sinappia, ketsuppia ja perusrehut salaatista tomaatin ja maustekurkun kautta sipuliin. Kuvassa itse Raikulikokki sipulia silppuamassa, ei ees itketä!


Mähän ehdin lukioaikoinani olla muutamia viikkoja Mäkissä töissä, mut sit tuli kenkää. Ehkä toi rafla-ala ei ollut sitten kuitenkaan ihan mun juttu. Pihvit ja sämpylät sain kuitenkin grillattua kunnialla, mitä nyt muutama ehkä pääsi karsinogeeniytymään vähän turhan paljon.


Valmiit burgerit oli törkeen hyviä! Jos kaupungissa olis enemmän grillausmahdollisuuksia, niin saleen tekisin useammin. Kyllä kelpasi jatkaa oluen lipitystä ja kesäyöstä nauttimista! Ja hauvatkin selvisi yöstä kyllä hengissä.

1 kommentti:

  1. Hyvä raikulikokki!!! Kerrassaan mukavaa lukea soljuvaa tekstiäsi ja kivoja kuvia piristeenä :) T: Sailaattus, fanisi ehdottomasti! :D

    VastaaPoista